Om

Inspiration

Vill du se fler bilder klicka på länken. Klicka här

Här finner du lite inspiration

Bandtäckning med fotränna kan användas på de flesta tak. Snyggt med gammaldags stuk.

Från 5000:- ink moms

Klä in din skorsten med en plåthuv. Skyddar mot fryssprängning. Tillverkas även öppningsbar så att sotaren kommer åt att sota.

Vad vi sysslar med

Vi tillhandahåller helhetslösningar för tak. Allt inom plåtslageri med plåttak, papptak, duktak, betongpannor, tegeltak och solceller.


 • Montering av solceller
 •  Skorstensbeslag med krona och plåthuv
 •  Skorstenshuvar, venthuvar och stosar
 •  Vindskivor och fotplåt
 •  Nockbeslag
 •  Hängrännor och stuprör
 •  Fönsterbleck, överbleck och plåtsmygar
 •  Fotrännor och gesimsrännor
 •  Högprofil, isolering med papp eller duk
 •  Tillverkning av skyltplåtar och informationsskyltar
 •  Tillverkning av plåtkanaler för värmepumpar
 •   

Mikael Johansson

Jag startade Plåt & Takspecialisten i Värmland AB i april 2014. Plåt & Takspecialisten  tillhandahåller heletslösningar inom tak med mer än 30-års erfarenhet från branschen.


Jag är utbildad plåtslagare och har arbetat i mer än 25 år med plåt och tak. Efter en tid valde jag att förkovra mig och utbilda mig till lärare på gymnasienivå. Sedan arbetade jag som lärare i 4 år. Därefter arbetade jag som projektledare inom plåtslageri för att sedemera starta Plåt & Takspecialisten,


Jag tycker att Plåt och Takspecialisten ska stå för service och kvalite, därför erbjuder vi en helhetslösning för ditt tak. Där vi är med från början och  för en dialog med dig som beställare. Det är viktigt att du som beställare vet vad du får när du beställer av oss. Vi använder oss av de regler som är reglerade i AMA Hus 21 vilken är den senaste utgåvan. AMA Hus 21 är avsedd att vara ett underlag för dig som beställare, där tekniska beskrivningar och utförande finns beskrivet.


Vi är i dagsläget 10st plåtslagare och vi är auktoriserade inom byggnadsplåtslageri. Auktoriseringen innebär att vi använder oss av kvalitetsdokument inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö. För dig som kund innebär det en kvalitetsstämpel och ger trygghet till dig som kund. Det skapar också förutsättningar för ett mer effektivt arbete och ett förbättrat ekonomiskt resultat.

Auktorisationens fokus ligger på fördjupningsinstruktioner från AMA samt kvalitet, miljö och arbetsmiljö med fungerande projektstyrning.

Plåt & Takspecialisten arbetar i huvudsak inom plåtslageri. Plåt & Takspecialistens arbetsområde är i Deje, Forshaga, Karlstad, Hammarö, Kil, Skoghall, Molkom, Munkfors och Värmland, Vi utför falsat plåttak eller bandtäckning som det kallas. Inom plåtslageri ingår bandtäckning, plåttak, fotrännor, gezimsrännor, vinkelrännor, skorstensbeslag, skorstenshuvar, ventilationshuvar, stosar, vindskivebeslag, fotplåt, hängrännor, stuprör, fönsterbleck, överbleck. Det plåtmaterial som vi använder är färgbelagd plåt, rostfritt, koppar, aluminium, aluzink samt förzinkad plåt. Plåt & Takspecialisten lägger plåt på de flesta taktyper som vanliga hustak, garagetak, valmat tak, balkongtak, farstutak, altantak, takkupor och burspråk.